dimecres, 6 de febrer del 2013

CONTROL vs RESPONSABILITAT

El Consell Superior d'Esports (CSD), ha anunciat una nova normativa a través de la qual els clubs de futbol de Primera i Segona Divisió que superin el límit fixat per el cost de la seva plantilla esportiva no podran fer nous fitxatges de jugadors. El nou reglament de control econòmic, segons Miguel Cardenal (secretari d'estat per l'esport) és el pas definitiu en favor del sanejament del futbol professional, que arrossega uns deutes globals de més de 3500 milions d'euros.

Aquesta normativa estableix que s'ha de presentar abans del 30 d'abril la informació referida als seus pressupostos d'ingressos i despeses, de finançament, d'inversions i desinversions i de tresoreria, per a la pròxima temporada.

Una vegada fixats tots els ingressos i despeses, la comissió de control de la Lliga (LFP), establirà un límit de cost de les plantilles esportives que impedeixin entrar als clubs en pèrdues en la temporada pressupostada.


gràfica: http://www.abc.es/Media/201103/31/futbol-montaje--644x362.jpg


http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/esports/nomes-els-clubs-solvents-podran-fer-fitxatges-2306467  


Són necessaris aquests tipus de control? Serà suficient? o seria més efectiu una hisenda pública més restrictiva?
Per què tan la hisenda pública com les entitats financeres han permès tant als clubs de futbol?


Com molt bé sabem, el deute dels clubs de futbol no ha parat de créixer en els últims anys, en bona part per culpa del poc control i la permissivitat que se'ls hi ha donat. Per això creiem que és un pas endavant, tot i que no definitiu, ni molt menys en aquests aspectes que tan desconeixem i tan enganyats ens tenen. Creiem més necessària mà dura per part dels organismes públics i no, un organisme de control que hagi de supervisar els comptes dels clubs cada dos per tres.

MÉS TRANSPARÈNCIA I MENYS CORTINES DE FUM.!   

1 comentari:

  1. :) Una mica estil NBA amb el tope salarial. Bé Bé... bones noticies.

    ResponElimina