dilluns, 28 de gener del 2013

TOT UN CIRC



La empresa consultora Deloitte acaba de publicar fa uns dies l'últim estudi sobre els ingressos dels equips de futbol. Com podem veure, el Reial Madrid lidera la llista i es el primer equip que supera els 500 M de facturació. Els cinc equips que el segueixen, es mantenen en la mateixa posició que l'any anterior, però en la posició número 7, trobem el Manchester City, que ha estat l'equip que ha pujat més posicions respecte l'any anterior. Aquesta pujada en la taula, es deu principalment en la gran inversió en fixatges estrella i pagant sous d'acord amb el seu nou estatus.


En la segona imatge veiem la font d'ingressos d'aquests clubs de futbol, dividit en tres parts:
- Ingressos a través dels partits (entrades i abonats)
- Ingressos multimèdia (per exemple els drets televisius)
- Ingressos comercials (merchandising i patrocini)



Finalment, en la tercera imatge podem veure la assistència dels aficionats als camps de futbol, i casualment destaca alguns equips que, figurant entre els més rics, o amb més pressupost, no apareixen al capdamunt de aquesta classificació.


Amb tant ingrés espanyol esperem que els equips podran pagar tots els impostos milionaris que deuen a les arques públiques, ja està bé de tants privilegis. 
El futbol europeu segueix essent un negoci creixent i resistent als impactes macroeconòmics, almenys "si ets dels grans".



fotos: http://www.deloitte.com/view/en_GB/uk/industries/sportsbusinessgroup/sports/football/deloitte-football-money-league/infographic-2013/index.htm



5 comentaris:

  1. Pan y circo ... Así es el mundo del futbol.

    Por algún lado debe haber algun agujero escondido por donde se van los €uro$ ... :( En fin... Buen articulo y buenos esquemas explicativos :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muy buena Fran!! Gracias! El futbol es, o parece ser, un agujero sin fondo en el que nadie se atreve a asomarse! ;)

      Elimina
  2. lamentablement, així és el capitalisme. CIRC I MIMITUS ;)

    ResponElimina
  3. És normal que el Madrid ingressi més diners que el Barça; només fitxa jugadors coneguts internacionalment i això fa que les vendes es disparin. Com a negoci està clar que és perfecte. Però gràcies a déu al futbol no només compten els diners i la fama, també el treball, l'esforç i tenir un bon planter.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, possiblement el Madrid quan fa un fitxatge no només mira per l'aspecte esportiu d'aquest, sino que també mira que en pugui treure un rendiment en merxandatge i d'altres. Per tant, com bé dius és el negoci perfecte, i pot ser gràcies a això i a altres factors que el Madrid és el club amb més ingressos.

      Elimina