dimecres, 13 de febrer del 2013

EL NEGOCI DE BERNIE ECCLESTONE

Avui el tema que tractarem són les xifres econòmiques que es mouen en el món de la fórmula 1.

Fins ara en la consecució dels nostres articles hem estat parlant dels diners que es mouen en el món del futbol, que ens semblen xifres d'escàndol, però en la nostra recerca hem constatat que la fórmula 1 també és un negoci amb un flux molt important de capitals.

Una escuderia de fórmula 1 necessita de mitjana 120 milions d'euros per temporada, i no és gens fàcil. La principal font de finançament de les escuderies de fórmula 1 són els patrocinadors, que pot arribar a suposar fins a un 60% dels ingressos totals de l'escuderia. La resta del finançament prové de les aportacions de l'empresari i propietari de l'escuderia, i també dels seus dos pilots.
A falta de sponsors, una altra font de finançament és la sortida a borsa. Aquesta forma de finançament la va dur a terme la escuderia l'escuderia Williams ara fa un any, sense gaire èxit.

Com hem vist en el món del futbol, les empreses amb més pressupost tenen moltes més facilitats ja sigui tan en la busca de sponsors com de grans pilots per les seves escuderies.
Com en tot negoci capitalista, el que té més poder ho té més fàcil, és a dir, el peix gran es menja al petit.

Són però el món del futbol i la fórmula 1 negocis tan similars?
Sembla ser que sí, però no tots els cotxes tenen quatre portes...  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada